StoryEditorOCM

klasa melges 24Šime Fantela i Tutta Forza prvaci su Hrvatske: ‘Regata je bila fantastična, ovo je bila jedinstvena prilika da jedrim protiv brojnih hrvatskih olimpijaca‘

Piše OM
21. studenog 2021. - 18:38

Posada jedrilice Tutta Forza iz JK Uskok u sastavu Šime Fantela, Jakov Šokota, Mihovil Fantela i Antonio Arapović pobjednik je prvog Prvenstva Hrvatske u klasi Melges 24, objavili su organizatori.

Trećeg dana državnog prvenstva dugo se čekalo na vjetar, a solidno jugo napokon je probilo nešto iza 13 sati te su po sjajnim uvjetima održana dva plova. Jedrilo se ispred Žnjana, a u oba plova posada Šime Fantele zauzela je četvrto mjesto, što im je bilo dovoljno za trijumf na državnom prvenstvu. Imali su u konačnici jednak broj bodova kao i posada Luke Šangulina na Melgesu Panjić, no titulu su osvojili zahvaljujući tome što su ubilježili jednu pobjedu više od posade iz kluba Briva.

U ukupnoj konkurenciji na regati u Splitu najbolja je bila talijanska posada na jedrilici Strambapapa, koju predvodi iskusni Michele Paoletti. Talijani su i zadnjega dana potvrdili klasu ubilježivši dvije pobjede.

Šime Fantela je kazao:

- Regata je bila fantastična i ovo je za mene bila jedinstvena prilika da jedrim protiv brojnih hrvatskih olimpijaca, s kojima inače nemam priliku odmjeriti snage. Odradili smo sedam regata i iza nas je sjajan vikend. Veselim se narednim izazovima u klasi Melges 24.

Rezultate možete naći na LINKU.

16. travanj 2024 16:07