StoryEditorOCM

Mets 2021.Najveći svjetski sajam nautičke opreme u Amsterdamu i ove godine donosi pregršt noviteta, izdvojili smo one koji su pobudili najviše interesa

Piše Vanja Valtrović
18. studenog 2021. - 13:50
Sajam na tri dana u Amsterdam dovede i velike igrače i inovatore sa proizvodima nastalim u malim, ponekad i kućnim, radionicamaMETS

Hale amsterdamskog sajma ponovno su otvorile svoja vrata za izlagače i posjetitelje Marine Equipment Trada Show-a koji se, od 1988. održava tri dana u trećem tjednu u studenom (ove godine sajam se održava do 16. do 18. studenog).

Uz izuzetak prošle godine kada je, zbog corone “preskočeno” fizičko izdanje sajma, METS je mjesto koje iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i posjetitelja. I na kojem s, iz godine u godinu pored već poznatih i u proizvodne programe uvrštenih prizvoda predstavlja i sve veći broj noviteta.

To je događaj koji na tri dana u Amsterdam dovede i velike igrače čiji se proizvodi prodaju za sedmeroznamenkaste euro-iznose i inovatore sa proizvodima nastalim u malim, ponekad i kućnim, radionicama.

image
Glavnina posjetitelja su profesionalci
METS

Iz godine u godinu, nalazim se u slatkoj muci, što sve iz tog mora proizvoda izdvojiti i i u Otvorenom moru predstaviti. Odlučili smo se za ovo:

1) Mercury Next Generation Digital Throttle & Shift u sebi, zahvaljujući Smart Craft tehnologiji sjedinjuje i optimizira performance Mercuryjevih propulzijskih sistema i proizvođač je opisuje kao najnapredniji sistem komandi za upravljanje brodom s mekanim i tihim “šaltanjem” svih unutrašnjih i vanbrodskih, benzinskih i diesel motora.

image
Proizvođač je opisuje kao najnapredniji sistem komandi za upravljanje brodom
Mercury

2) Po riječima proizvođača, Volvo Penta Assisted Docking je prvi potpuno integrirajući docking sistem koji, zahvaljujući ugrađenoj kompenzaciji utjecaja vanjskih faktora poput vjetra i struje, skiperu omogućava bolje i lakše manevriranje i držanje broda na pravom kursu.

image
Volvo Penta najdalje je došla s autonomnim pristajanjem
Volvo Penta

3) LD1094 snažna i podesiva ugradbena LED rasvjeta koja se zahvaljujući spoju u obliku kugle može okretati i tako snop svjetla usmjeravati u raznim pravcima.

image
Okretna LED svjetiljka je praktičan izum
LightGraphix

4) Explore E9 priključak omogućava zamjenu led rasvjete s vanjske strane, pa i ispod vodene linije ili na mjestima gdje je s unutrašnje strane teško pristupiti LED reflektoru.

image
Explore priključak omogućava zamjenu žarulje ispod površine
Explore

5) Q Sanding Technologies – brusilica za brušenje zaobljenih površina. Zahvaljujući fleksibilnoj i prilagodljivoj podlozi na koju se postavlja brusni papir, može brusiti sve površine čiji je radius zajkrivljenosti veći od 35 mm.

image
Brusilica za zakrivljene površine
Q Sanding Technologies

Nastavak sutra

24. travanj 2024 08:54