StoryEditorOCM

zaprimljena žalbaKrilo protiv Krila: brzobrodska linija Lastovo – Korčula – Dubrovnik do daljnjega na čekanju

Piše OM
4. siječnja 2021. - 13:06

Početkom prosinca objavili smo vijest da je Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet odlučilo o ishodu natječaja za obavljanje javnog prijevoza s obvezom javne usluge na neprofitabilnoj državnoj brzobrodskoj linije 9808 Lastovo – Korčula – Dubrovnik i obratno.

Za održavanje linije 9808 Lastovo – Korčula – Dubrovnik i obratno odabrana je bila ponuda brodara Kapetan Luka – Krilo, vl. Ivan Tomić, a linija je trebala početi s prometovanjem prvog dana ove godine.

Na natječaj su bile pristigle su ukupno tri ponude sljedećih brodara: Krilo Shipping Company d.o.o., Adriatic Fast Ferries d.o.o. i Kapetan Luka – Krilo, vl. Ivan Tomić.

No, kako doznaje Glas otoka, Agencija ZOLP zaprimila je žalbu jednog od ponuditelja te se do rješavanja žalbe ne može nastaviti s postupkom, pa tako ni s održavanjem brzobrodske usluge.

- Linija 9808 Lastovo – Korčula – Dubrovnik i obratno nije započela s održavanjem dana 1. siječnja 2021. godine iz razloga što je postupak javne nabave odabira najpovoljnijeg ponuditelja još u tijeku. Naime, ponuditelj Krilo Shipping Company d.o.o. se žalio na Odluku o odabiru ponuditelja Kapetan Luka – Krilo, sukladno Zakonu o javnoj nabavi te je žalba na postupanju pri Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave - odgovoreno je Glasu otoka iz Agencije, odakle dodaju da će se javnost bez odgode obavijestiti o uspostavi linije “9808”.

- U ovom trenutku ne možemo prejudicirati niti sam ishod žalbenog postupka niti datum donošenja rješenja od strane Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave - zaključuje se u odgovoru Agencije.

Iz brodara Kapetan Luka – Krilo poručuju kako se nadaju brzom razrješenju i početku plovidbe, piše Glas otoka.

18. travanj 2024 17:04