StoryEditorOCM

viška regataDenis Vukas i ekipa opet na tronu: Nije mala stvar u ovakvoj konkurenciji osvojiti naslov tri puta zaredom

Piše Tonči Vlašić/Dubrovački vjesnik
18. listopada 2021. - 08:23

- Nismo pobijedili i drugu etapu, ali kad se sve zbrojilo, ukupni smo pobjednici 77. Viške regate, koja je raspisana po ORC-u, te sreći nema kraja. Zadovoljni smo, a kako ne bi bili kad smo prvi - istaknuo je Denis Vukas u čijim rukama je bilo kormilo Dubrovnika.

- Ovo je treća naša pobjeda na Viškoj regati. Prvi put smo bili najbolji 2018., te zatim 2019. godine. Prošle godine se nije jedrilo do Visa i natrag, već do Hvara. Dakle, tri puta za redom smo osvojili Višku regatu. Ne znam je li u povijesti regate to već netko uspio, možda i jest, možda je netko imao i duži niz, međutim, nije mala stvar u ovakvoj konkurenciji, kvalitetnoj i brojnoj, osvojiti regatu tri puta zaredom - naglasio je Vukas za Dubrovački vjesnik.

Pohvalio ostatak ekipe, a to su Dado Dužević, Gordan Sentić, Ivo Kvestić, Maroje Kurajica, Ivan Jarić, Dean Kontić i Mato Krile.

image
Krstaš Dubrovnik (Orsan)
Tonči Vlašić

- Danas je bio dug dan. Bura na startu, a onda smo čekali da zapuše maestral, te smo po njemu došli do cilja. Totalna kontra od prve etape. Tad je bilo olujnog vjetra. U petak smo baš jurili od Splita do Visa. Rekao bih kako smo pogodili danas rutu, i to nam je donijelo ovaj uspjeh - rekao je Vukas. 

Orsan je ostvario dvije pobjede. Dan prije je Starvaganza osvojila regatu u Luci Vis, koja se održava u sklopu feste pod jedrima splitskog Labuda, a sad je Dubrovnik (opet) slavodobitnik Viške regate! Treći put za redom!

STRAVAGANZI DRUGA ETAPA


Stravaganza je osvojila po realnom vremenu drugu etapu 77. Viške regate. Nitko nije bio brži od nje od Visa do Splita. 

Pamti se kako su Niko Kmetović i ekipa vodili tri četvrtine prve etape, potom imali problema s elektronikom. Šteta, da toga nije bilo u petak, kad se jedrilo od Splita do Visa, vjerojatno bi odnjeli pobjedu po realnom vremenu, pa bi se Jedriličarski klub Orsan mogao pohvaliti kako je uzeo baš, baš sve!

19. travanj 2024 22:00