StoryEditorOCM

GARMINSve vide, sve znaju, čak i pomoć pozivaju: stigla su nova ronilačka računala serije Descent MK3

Piše Promo
21. siječnja 2024. - 11:02

Tvrtka Garmin nedavno je predstavila svoja nova ronilačka računala serije Descent Mk3, te odašiljač Descent T2 s poboljšanom SubWave sonarskom tehnologijom koja će, zajedno sa softverskom nadogradnjom, osigurati mogućnost međusobne komunikacije ronilaca i uzajamne pomoći. Naime, s ronilačkim računalom Descent Mk3i na ruci ronioci će moći poslati upit za pomoć drugim povezanim roniocima u blizini. Oni će tada moći vidjeti dubinu i udaljenost ronioca pozivatelja, te ih pratiti dok im pomoć ne bude više potrebna. Također je moguće pratiti ronilačku grupu do osam ronilaca koji koriste odašiljač Descent T2 do udaljenosti od 10 metara, pri čemu se vidi njihova dubina i tlak u boci.

Descent Mk3 serija dolazi u dvije veličine – 43 mm i 51 mm – s opcijama za integraciju zraka na oba modela i živopisnim zaslonom osjetljivim na dodir AMOLED tehnologije. Ima vodonepropusno kućište, što omogućava ronjenje do 200 m, te bateriju koja može trajati do 48 sati u načinu ronjenja. Model Descent Mk3i od 51 mm također dolazi s ugrađenom LED svjetiljkom za povećanje podvodne vidljivosti u lošim uvjetima. Ugrađeni senzori - poput altimetra, barometra, kompasa, pa čak i podvodnog kompasa - pomažu u navigaciji tijekom ronjenja, a GPS na površini pomaže praćenju ulaznih i izlaznih točaka.

Prije ronjenja, korisnici mogu provjeriti uvjete plime i koristiti alat za navigaciju na površini do ciljane ronilačke lokacije.

Serija Descent Mk3 omogućuje roniocima i preuzimanje pjesama s aplikacija Spotify, Deezer ili Amazon Music, vježbanje s većim osjećajem sigurnosti, brz prolazak kroz blagajne s Garmin Pay bežičnim plaćanjem i još mnogo toga.

Descent Mk3 od 43 mm ima preporučenu maloprodajnu cijenu od 1249,99 eura, dok je Descent Mk3i od 43 mm s dodanom integracijom zraka i mogućnostima razmjene poruka ronioca dostupan za 1499,99 eura. Model s većim zaslonom od 51 mm Descent Mk3i nudi se pak za 1649,99 eura. M.Š.

29. travanj 2024 01:57