StoryEditorOCM

UNIMARLako se nanosi, dugo suncu prkosi: Teak Regenerator čuva ljepotu tikovine na brodskoj palubi

Piše Promo
7. svibnja 2024. - 10:50

Paluba broda optočena tikovinom, ali i svaki drugi njegov dio na koji se postavi, djeluje iznimno lijepo i daje brodu poseban štih. Razlog su posebna svojstva toga plemenitog i skupog drva koje je zbog svoje strukture iznimno otporno na habanje i teške morske uvjete. No, čak i tikovina kao simbol trajnosti uz dekorativan izgled traži povremeno održavanje kako bi takva i ostala. U protivnom, ako se barem dva puta godišnje ne tretira pogodnim premazom za njegu, najčešće na bazi tikova ulja, površina će joj dobiti neželjenu sivkastu nijansu.

Riječka tvrtka Unimar u svojoj bogatoj ponudi sredstava za održavanje plovila ima i Teak Regenerator, tekućinu koja će zahvaljujući svojim zaštitnim i regenerativnim svojstvima dugotrajno održati lijep izgled tikovih obloga na brodu. Pritom je sam postupak zaštite vrlo jednostavan jer je riječ o rijetkoj tekućini što se lako razmazuje, pa se prikladnim kistom može brzo nanijeti čak i na veće površine. Dakle, uz malo truda postiže se dug estetski i zaštitni učinak.

Pakiranje od 1 litre Unimar Teak Regeneratora može se kupiti u nautičkim trgovinama te tvrtke, te u njihovu webshopu po cijeni od 8,24 eura. M.Š.

27. svibanj 2024 19:37