StoryEditorOCM

FISH & BOATHtjeli biste brumati ali je kurenat jak, a riba duboko? Rješenje je Stonfo Pasturatore Big Barca

Piše Boris Bulić/MAX FISHING
22. siječnja 2024. - 10:01

Za razliku od obalnog ribolova, u ribolovu iz barke se često treba brumati na različitim dubinama pri čemu kurenat može stvarati ozbiljne poteškoće.

Naime, koliko ga god učinili kompaktnim i otežali, naš brum već nakon desetak metara dubine neće biti pod barkom.

Brumanje na dubini od 50 metara i uz najblaži kurenat postaje besmisleno bez adekvatnog otežanja.

Mnogi ribolovci koriste otežane mrežaste vreće ispunjene brumom koje spuštaju ispod barke. No konopac na kojem su te vreće vezane često plaši ribu pri čemu pribor u izvlačenju nerijetko zapinje ili za vreće ili za konopac o kojem vreće vise.

Brumanje preko vreće na sidrenom konopcu je moguće ukoliko su dubina i jačina kurenta u pravilnom odnosu što zapravo ipak nije najčešći slučaj.

Upravo je iz tih razloga valjda i napravljena brumalica s kojom brumamo baš tamo gdje želimo, a koju u svojoj ponudi ima prodavaonica Fish&Boat.

Riječ je o valjkastom spremniku kome je jedna baza valjka potpuno zatvorena i otežana, dok je druga baza zapravo poklopac.

Nakon što se brumalica napuni adekvatnim sadržajem pa se zatvori preko opružnog zatvarača, na parangalskom se konopcu spušta na željenu dubinu nakon čega je dovoljno malo energičnije povući konopac da bi se brumalica otvorila i svoj sadržaj istresla upravo tamo gdje mi to želimo.

INFO:

Fish & Boat
Tel. 021/275 231

www.fishboat.hr

Nakon toga se prazna brumalica jednostavno podigne natrag u brod.

Velika prednost ovog sistema brumanja nad ostalima je u tome što osim bruma i udica u moru nema nikakvih drugih stvari ili alata dok brum ostaje na željenoj dubini.

Na ovaj se način mogu privući i zadržati u lovnoj zoni jednako kvalitetno i skuše ili lokarde kao i fratri ili arbuni ili pak bilo koja druga riba srednjeg ili pridnenog sloja mora.

Ovu brumalicu potpisuje Stonfo što je svakako dodatna garancija pouzdane kvalitete i dugovječnosti.

Cijena ove brumalice je 79,20 eura.

29. travanj 2024 21:58