StoryEditorOCM

INREACH MINI 2 MARINE BUNDLEGarminov mali satelitski komunikator pomaže vam da ostanete povezani bilo gdje na pučini

Piše Miomir Štrbac
9. listopada 2022. - 11:00

Tvrtka Garmin International upravo je na tržište izbacila inReach® Mini 2 Marine Bundle, satelitski komunikacijski uređaj s mogućnošću dvosmjernog slanja poruka i SOS1. Čvrst, pouzdan i malenih dimenzija, namjenski je izrađen za komunikaciju s pučine, izvan dometa mobilnih mreža. Prepun je značajki koje pomorcima daju dodatni osjećaj sigurnosti, poput dvosmjerne razmjene tekstualnih poruka, praćenja lokacije i ažuriranja vremenske prognoze, zahvaljujući globalnoj Iridium satelitskoj mreži. Dolazi u paketu s nosačem prilagođenim brodu, koji omogućuje brz i jednostavan pristup i korištenje. U slučaju nužde, korisnici uređaja inReach Mini 2 mogu poslati interaktivnu SOS poruku u Garmin International Emergency Response Coordination Center (IERCC) za koordinaciju odgovora u hitnim slučajevima, koji radi 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Kada su kvaliteta i pouzdanost najpotrebniji, inReach Mini 2 pomaže nautičarima, ribolovcima i jedriličarima da ostanu povezani s obitelji i drugim kontaktima ako ih plovidba odvede izvan dometa mobitela. Svojom kompaktnom veličinom, robusnim značajkama lokacije i dugim trajanjem baterije, neprocjenjiv je suputnik u bilo kojoj plovidbi – navodi Dan Bartel, Garminov potpredsjednik prodaje za globalnu potrošnju.

image

Garmin

InReach Mini 2 sadrži oznaku vodootpornosti IPX7 pa je spreman i za najekstremnije uvjete, a baterija mu traje čak do 90 sati u 10-minutnom načinu praćenja, dok su dimenzije uređaja 10 cm x 5 cm. Dodatna je pogodnost i sigurnost što InReach Mini 2 automatski bilježi aktivnosti i pasivno pohranjuje prijeđene rute. Ako se korisnik izgubi, može jednostavno uključiti TracBack® i uređaj će ga voditi natrag do mjesta polaska. Za dodatnu pomoć u navigaciji, inReach Mini 2 ima i elektronički kompas koji prikazuje točan smjer čak i kada miruje. Uz GPS satelitsku mrežu, koristi i GALILEO, QZSS i BeiDou satelitske mreže za brže pozicioniranje i veću pokrivenost u izazovnim okruženjima od samog GPS-a.

Zahvaljujući intuitivnom korisničkom sučelju, pomorci mogu provjeriti ažuriranja lokacije, vremenska upozorenja i poruke brže nego ikad prije. Koristeći novi brzi pregled, mogu se pomicati kroz widgete uređaja kako bi začas pregledali bitne stvari prikazane na novom zaslonu visoke razlučivosti, optimiziranom za gledanje u svim uvjetima. M.Š.

25. travanj 2024 01:50