StoryEditorOCM

CRNA KUTIJAGarmin proširuje seriju plotera GPSMAP 9000 s novim Black box sustavom GPSMAP 9500

Piše Promo
25. rujna 2024. - 08:57

Garmin, najinovativniji i najpriznatiji svjetski proizvođač nautičke elektronike, najavio je Black box sustav GPSMAP 9500 koji donosi skup funkcija uređaja za iscrtavanje serije GPSMAP 9000 upakiran u konfiguraciju crne kutije.

Sa sedam puta većom procesorskom snagom od prethodnih generacija, GPSMAP 9500 može se povezati s kompatibilnim monitorima trećih strana (prodaju se zasebno) i pruža sveobuhvatnu povezanost na cijelom plovilu s bržim brzinama umrežavanja nego ikad prije.

Vrhunska procesorska snaga i poboljšano umrežavanje

Za kapetane koji zahtijevaju najbolje, GPSMAP 9500 pruža vrhunske performanse obrade, uključujući Garminovo najbrže iscrtavanje karata i Auto Guidance+ rutiranje1. Ova vrhunska procesorska snaga značajno koristi svim ugrađenim senzorima kao što su sonar, radar, kamere, video i digitalno prebacivanje, dodajući sveobuhvatnu povezanost i poboljšano korisničko iskustvo u cijeloj mreži.

Uz GPSMAP 9500, pomorci mogu izgraditi opsežnu mrežu za svoje kormilo koja povezuje više uređaja za iscrtavanje, monitora, radara, kamera i sonara – uključujući novi GSD 28 xCHIRP sonar velike snage ili LiveScope 10 puta veće brzine umrežavanja i minimalno kašnjenje na novoj Garmin BlueNet mreži gigabitne brzine.

Pokreće ga Garmin BlueNet, GPSMAP 9500 nudi poboljšani multimedijski streaming i besprijekornu video integraciju, tako da zabava na brodu nikada nije izgledala bolje. Korisnici čak mogu reproducirati i čuti isti video na više ekrana i zvučnika na mreži zahvaljujući HDCP distribuciji (zaštita digitalnog sadržaja velike propusnosti).

Ovaj vrhunski sustav također se može povezati s kompatibilnim postojećim Garmin pomorskim sustavima, uključujući druge GPSMAP plotere2, radare, autopilote, senzore i još mnogo toga putem NMEA 2000 i NMEA 0183 mreža, a ugrađeni Wi-Fi omogućuje pouzdano bežično ažuriranje softvera putem aplikacije ActiveCaptain s kompatibilnim pametnim telefonom ili tabletom.

Inovativna integracija

Garminova vodeća serija GPSMAP 9000, uključujući novi GPSMAP 9500, nudi jednostavne i široke mogućnosti integracije s ugrađenim sustavima, uključujući:

Praćenje motora omogućuje kapetanima praćenje podataka motora kao što su broj okretaja u minuti, brzina, protok goriva, temperatura, upozorenja o prekoračenju i više.

OneHelm integrirano digitalno prebacivanje nudi punu podršku za EmpirBus sustav i druga rješenja za nadzor, kontrolu i automatizaciju trećih strana.

Slušajte glazbu, uživajte u filmu i primajte audio upozorenja uz JL Audio ili Fusion integraciju audio zabave.

Kontrolirajte i gledajte snimke izravno na ploteru uz opsežnu podršku za kameru; čak i uživo pogledajte plovilo iz ptičje perspektive od 360 stupnjeva tijekom manevara male brzine kao što je pristajanje na tijesnom mjestu s Garminovim sustavom surround view kamera (prodaje se zasebno).

Povežite se s GPSMAP 9000 uređajem s kompatibilnim Garmin pametnim satom za daljinsko upravljanje ključnim funkcijama MFD-a uključujući zumiranje karte, kontrolu autopilota i više, izravno sa zapešća.

Koristite glasovne naredbe za upravljanje uređajem za iscrtavanje putem kompatibilnih slušalica (nisu uključene).

Crna kutija GPSMAP 9500 kompatibilna je s ekranima osjetljivim na dodir treće strane do rezolucije 4K, a proizvođači originalne opreme mogu prilagoditi izgled početne stranice i početni zaslon za jedinstveni, brendirani izgled.

Dostupan sada, GPSMAP 9500 ima maloprodajnu cijenu od 5999,99 eura. Osnovna karta svijeta uključena je uz podršku za Garmin Navionics+ mapiranje, što uključuje jednogodišnju pretplatu na dnevna ažuriranja za najažurniji dostupan sadržaj, zajedno s Garmin Navionics Vision+ premium mapiranjem za reljefno sjenčanje visoke rezolucije, satelit slike i više.

25. rujan 2024 08:57