Bio je vjerojatno najslavniji kuhar bivše Jugolavije. Pripremao je jela i za Josipa Broza Tita. Ali, Stevu Karapandžu je život odveo u Švicarsku, gdje je 17 godina zajedno sa suprugom vodio vlastiti restoran.
Gostujući u emisiji Novi dan na N1 televiziji, Karapandža je ispričao kako nije bilo lako i kako su često u restoranu boravili od jutra do mraka, ali im se trud isplatio i zaradili su Michelinovu zvjezdicu, vjerojatno najveće priznanje u gastronomskom svijetu.
“Jedan dan dolazi tip i kaže: ‘Ja sam iz Michelina’, kažem mu: ‘Ja nemam uvjete’, a on kaže: ‘Nema nikakvih obaveza, može li pogled na restoran’“, opisuje Karapandža prvi susret sa ljudima iz Michelina.
Obišao je, kako kaže, cijeli restoran, a posebnu je pažnju obratio na vinski podrum.
“Za ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....