StoryEditorOCM
Hranapesto genovese

Za ovaj savršeni umak za tjesteninu treba vam samo pet minuta, možete ga pripremiti i u blenderu

Piše PSD
15. travnja 2021. - 08:53

Al dente tjestenina s osvježavajućim i ukusnim umakom na bazi sira, pinjola i bosiljka savršena je kombinacija za toplije dane - piše Punkufer.

Najbolje od svega je što se umak pesto genovese ne kuha, već ga je moguće smiksati u blenderu za manje od pet minuta.

Ovaj tip umaka danas se jede u cijelom svijetu, no potječe, kako mu ime govori iz sjeverne talijanske regije Ligurije, odnosno iz njenog glavnog grada – Genove.

Kao što Bolonja ima svoj tradicionalni recept za umak bolonjez, tako i Genova s ponosom ističe onaj za pesto genovese. Štoviše, Gospodarska komora u Genovi objavila je točan recept za aromatični umak koji broji točno 7 sastojaka.

U "pravom“ pestu genovese mora se naći ligurijski listići svježeg bosiljka, mediteranski pi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 21:30