Za sve ljubitele raviola Dobra hrana donosi recept chefa Ivana Zidara.
Za tijesto će vam trebati:
4 jaja
400 g brašna
klorofil za zelenu tjesteninu
Za klorofil:
2 šake listova kelja
0,5 l vode
malo ulja
Za nadjev:
100 g crvenog ruskog kelja
200 g ricotte
Za umak:
1 žlica maslaca
šaka oraha
kovrčavi kelj
žumanjak prepeličjeg jaja po želji
Priprema:
Zamijesite pola tjestenine tako da pomiješate 200 g brašna s 2 jajeta. Da biste drugu polovicu tjestenine obojili u zeleno, prvo izdvojite klorofil iz kelja. U blenderu usitnite dvije šake listova kelja bez stabljike s pola litre vode. Dobivenu smjesu procijedite kroz kuhinjsku krpu u lončić. Stavite lončić na vatru i pustite da se zagrije, tada će se klorofil pojaviti na površini. Skinite ga žličicom s...