StoryEditorOCM
KorčulaNAKON TRINAEST GODINA

Komunalno trgovačko društvo Hober dobilo novo vozilo za sakupljanje otpada

Piše Dora Lozica
30. lipnja 2020. - 16:15
Trinaest je godina prošlo otkad je Komunalno trgovačko društvo Hober kupilo vozilo za sakupljanje komunalnog otpada, a vozila iz 2007. još su uvijek u voznom stanju, istaknuo je direktor KTD-a Hober Ivan Ćenan prilikom jutrošnje primopredaje novog vozila za komunalni otpad.

Vozilo je djelatnicima Hobera predao Goran Goreta iz Auto Hrvatske koji su zastupnici MAN kamiona u Hrvatskoj istaknuvši kako su MAN vozila vodeća i najprodavanija marka kamiona, ali i autobusa u Hrvatskoj. To je potvrdio i Damir Tomašić, prestavnin dobavljača Gradatin iz Sesvete koji detaljno objasnio specifikacije novog kamiona te je obučio djelatnike Hobera kako bi što učinkovitije koristili novo vozilo.

„Radi se o najnovijem, modernom modelu vrste vozila koje je predviđeno za sakupljanje velikih količina otpada, čak 16 kubnih metara. Sigurni smo da će zadovoljiti sve potrebe Grada Korčule što se tiče gospodarenja otpadom“, objasnio je Tomašić.
Tome se nada i direktor Hobera Ćenan ističići kako će novo vozilo podignuti razinu već visokog komunalnog standarda u Korčuli.

„Radi se o vozilu za prijevoz miješanog kumunalnog otpada, s obzirom na standard kojeg zahtjeva dinamika zbrinjavanja otpada u Gradu Korčuli, vjerujem da će ovo moderno vozilo još više poboljšati uslugu. Korčula je jedan od rijetkih gradova u kojima se tako učestalo prazne posude za prikupljanje komunalnog otpada, praznimo ih sedam dana u tjednu, a ljeti, u užem centru grada i do tri puta dnevno“, poručio je direktor Ćenan najavljujući zelene otoke za razvrstavanje otpada koji će početkom sljedeće godine biti u funkciji, kako kaže, u okviru naših mogućnosti.
 
16. travanj 2024 06:34