StoryEditorOCM
Svijetafganistansko bojište

Talibani zauzeli glavni grad Pandžšira, ali nije gotovo kad oni kažu da je gotovo, već je gotovo kad opozicijski borci, koji su pobjegli u planine, prekinu s otporom

Piše PSD
7. rujna 2021. - 16:35
Vođa pokreta otpora Ahmad Masud kaže da su njihovi borci još u Pandžširu i da će se nastaviti boriti protiv talibanaAhmad Sahel Arman/AFP

Talibani su najavili da će putevi koji vode u dolinu Pandžšir uskoro biti otvoreni te da će se hrana i lijekovi moći transportirati. Dan nakon što su proglaslili pobjedu nad opozicijskim Pandžširom, najavljuju i da će uskoro doći struja, signal mobilne telefonije i internet.

Talibani su preuzeli glavni grad provincije i upali na imanje guvernera, a njihovi borci su raspoređeni po prijestolnici Pandžšira.

Ali, u audioporuci objavljenoj na Facebooku, vođa pokreta otpora Ahmad Masud kaže da su njihovi borci još u Pandžširu i da će se nastaviti boriti protiv talibana, piše Voice of America.

Pokret otpora je ranije na Twitteru objavio da su njihovi borci pobjegli u planine da se regrupiraju, ali da se nastavljaju boriti.

Ahmad Masud je sin Šaha Masuda, lidera Sjeverne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 05:46