StoryEditorOCM
Regijapitanja bez odgovora

I drugi osumnjičeni za ubojstvo dvogodišnje Danke odlučio progovoriti: pronađen trag koji otvara nove pravce istrage

Piše vijesti sd
31. svibnja 2024. - 13:33

DNK vještačenje u slučaju ubojstva dvogodišnje djevojčice Danke I. još uvek nije gotovo, a kako portal nova.rs saznaje iz Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru, trenutno se vještače dlake kose koje su pronađene na mjestu zločina.

Za ubojstvo koje je šokiralo Srbiju, ali i cijelu regiju, sumnjiče se radnici borskog "Vodovoda" Srđan Janković i Dejan Dragijević. Oni se terete da su službenim automobilom udarili Danku, zatim je usmrtili i sakrili njezino tijelo, koje do danas nije pronađeno.

Mala Danka nestala je 26. ožujka ove godine, a poslije potrage duge 10 dana, dvojica osumnjičenih su, prema navodima policije, priznali da su ubili djevojčicu i njezino tijelo zakopali na deponiju nedaleko od Banjskog polja, odakle je kasnije tijelo prebačeno na drugu lokaciju i još uvijek nije pronađeno. Prilikom istrage, više od 500 tragova izuzeto je iz vozila u kojima su se nalazili osumnjičeni i ubijena djevojčica.

image
Ranko Suvar/Cropix

Ni na jednom nisu pronađeni biološki tragovi male Danke. Ostalo je da se izvještače još neki DNK tragovi, a kako iz Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru kažu za Nova.rs, spomenute analize još uvek nisu gotove.

„Biološki fakultet se bavi ovim slučajem. Nisu pronađeni novi tragovi, a na rezultate postojećih moramo čekati. Kako nam je rečeno iz te ustanove, analiza će trajati dugo i ne zna se kad će biti gotova. Trenutno se radi na analizi dlake kose, ali je problem što nemaju korijen, koji je od ključne važnosti za ovaj slučaj, odnosno za potvrđivanje DNK“, kaže za nova.rs viši javni tužitelj Miodrag Canović.

image

Policija na mjestu nestanka djevojčice

Ranko Suvar/Cropix

Iz tužilaštva su potvrdili i da su točni navodi da je jedan od osumnjičenih, Janković, spreman govoriti o zločinu.

„Istina je da je Srđan Janković odlučio iznijeti svoju obranu. O tome nas je obavijestio preko svog odvjetnika. Saslušanje će, najvjerojatnije, biti održano sljedećeg tjedna“, rečeno portalu nova.rs u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru.

Detalje slučaja ubistva Danke Ilić otkrio je ranije bivši ministar policije Bratislav Gašić. Gašić je ispričao na konferenciji za medije da je, detaljnom istagom, utvrđeno kako su osumnjičeni kobnog dana bili u Banjskom polju i da su vozilom naleteli na djevojčicu, zatim je bez svijesti ubacili u automobil.

Nekoliko minuta nakon nestanka, njih dvojicu je zaustavio otac ubijenog djeteta, koji ih je pitao jesu li vidjeli devojčicu, na što su oni odgovorili negativno.

image
Ranko Suvar/Cropix

Djevojčica je u automobilu još uvijek bila živa, a prema tvrdnjama policije, jedan od njih dvojice ju je usmrtio, da bi potom zajedno bacili tijelo. Nakon što su je zakopali, sumnja se da je Dejan Dragijević, uz pomoć brata Dalibora, koji je umro nasilnom smrću u policijskoj stanici u Boru, prebacio tijelo na nepoznatu lokaciju...

No, odgovor na ključno pitanje još se čeka. Gdje je tijelo nesretne djevojčice, nitko ne zna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 07:12