StoryEditorOCM
Regijanovi veliki obrat

Roditelji male Danke doživjeli novi udarac: ‘Nema tragova, nema procesa. Ovaj predmet je pao! A policija se osramotila‘

Piše L.I./JL
4. lipnja 2024. - 22:53

Osumnjičeni za ubojstvo malene Danke Ilić, Srđan Janković, danas je u potpunosti negirao zločin. Nakon što je točno tri sata govorio o jezivom ubojstvu djeteta u Banjskom Polju, vraćen je u pritvor. Nakon njegovog iskaza oglasio se otac Danke Ilić, Miloš.

- Šokiran sam ovim što se danas dogodilo. Zašto je dva mjeseca čekao da bi sada negirao sve. Nadam se da će ova agonija što prije završiti, nisam ovo očekivao. Moram reći da me je pogodilo, a dijete im neću oprostiti - poručio je Miloš Ilić, otac ubijene Danke Ilić, prenosi Jutarnji list.

Kaže kako je potpuno nečuveno da je osumnjičeni sve negirao.

- Digao je cijelu Srbiju na noge, svi su čekali da otkrije nešto, a on je rekao ‘ja nemam ništa s tim‘. Vjerujem da bi on nešto mogao znati - kaže otac djevojčice.

Rekao je i da su se, zbog brojnih negativnih komentara u javnosti da je njegova obitelj umiješana u ovaj jeziv zločin, morali povući s društvenih mreža.

image
Ranko Suvar/Cropix

- Ugasili smo mreže, ne možemo čitati komentare u kojima nas optužuju. Pa tko bi normalan naudio svom djetetu. Samo da se sve razotkrije, otvorit ću vrata stana i ispričati našu priču - poručio je Miloš Ilić, piše Blic.

Na pitanje kako se on i supruga drže svih ovih tjedana sa suzama u očima i drhtavim glasom jedva je progovorio:

- Za sada se držimo zbog sina i bebe koju čekamo...

Janković je, inače, skoro dva mjeseca šutio i odbijao govoriti, a prošlog tjedna je preko svog odvjetnika poručio da želi iznijeti obranu.

- Osumnjičeni Janković je potvrdio da je kritičnog dana bio u Banjskom polju, objasnio je da je bio na radnom zadatku s kolegom Dejanom Dragijević i kojim su se putem kretali. Međutim, negirao da je vidio djevojčicu Danku Ilić, kao i to da ju je udario službenim automobilom JKP Vodovod kojim je, kako je i sam rekao, upravljao. Nakon toga negirao je i kazneno delo koje mu se stavlja na teret, kazao je za Nova.rs izvor upoznat sa slučajem.

image

Danima se tragalo za tijelom

Ranko Suvar/Cropix
image

Bor i okolica su bili danima na nogama

Cropix/Cropix

Poznati odvjetnik Borivoje Borović u razgovoru za Nova.rs ukazuje da više ne možemo govoriti da je dijete ubijeno, kao i da ne vidi razlog da osumnjičeni budu procesuirani. Policija je, smatra, najtraljavije radila posao.

- Sve što sam ranije govorio se ostvarilo. Jako su se medijski eksponirali, i tužiteljstvo i visoki službenici policije, koji su na taj način željeli glorificirati svoj rad koji je na kraju ispao nula. Tijelo nije pronađeno, a budući da su zaplašili osumnjičenog, od kojeg su očigledno iznudili izjavu u policiji, sada je čovjek dočekao priliku. Ako je ikada i priznao, nakon ubojstva Dragijevićevog brata, on je odustao. On je iskoristio priliku da, budući da je bio u policijskoj stanici, sada tvrdi da mu je ranija izjava iznuđena pod torturom. Kada je čuo da mu za teško ubojstvo prijeti doživotni zatvor, da to neće biti saobraćajka koja je podnošljiva, onda imamo ovaj obrt, rekao je odvjetnik Borović.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix

Kaže i kako se više ne može govoriti da je Danka ubijena.

- Nema nijedne pravne kvalifikacije. Nema materijalnih tragova i smatra se da je dijete nestalo. Ne vidim razlog da oni budu procesuirani. Suštinski, ovaj predmet je apsolutno pao. Policija se poprilično osramotila što ni nakon dva mjeseca nije pronašla tijelo, a očigledno je da nisu na vrijeme poduzeli kriminalističke i forenzičke radnje. Tijelo Danke Ilić neće biti pronađeno, istraga će se svake sekunde obustaviti, a cijeli slučaj će biti pretvoren u farsu, zaključio je Borović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 22:54