![<p>Drago i Jelena Nosić u kućnoj destileriji proizvode zlatni gin<br>
</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/04/o_26006155_1024.jpg)
Nekoć obična vjenčanja s 200 ili 300 uzvanika u restoranima hotela ili u svadbenim salonima, kao i ples do zore na prepunom plesnom podiju, sada su postali pluskvamperfekt.
Ne zna se kome je gore, vlasnicima svadbenih salona i restorana ili mladencima koji moraju pomno, pod povećalom, sastavljati popis do najviše 50 uzvanika. Ni Hercegovina, u kojoj su mladenci iz Makarske i mjesta na cijeloj Rivijeri običavali organizirati velika svadbena slavlja, više nije što je bila. Naime, svadbe se u Hercegovini sada održavaju pod restriktivnijim mjerama nego, primjerice, u Makarskoj, pa tako svake subote na svadbu ''upadaju'' inspekcija, policija, specijalci i doslovno tjeraju uzvanike ako ih je više od 50 ili ako se slavlje kojim slučajem nastavi par minuta nakon ponoći.
Doista...