StoryEditorOCM
Strani nogometpotpuno bizarno

Večeras će suditi dvoboj Lige prvaka, ali ga je istovremeno domaći Savez suspendirao zbog pogrešaka na derbiju

Piše Hina
18. rujna 2024. - 16:58

Najbolji bosansko-hercegovački sudac Irfan Peljto, koji će večeras suditi u susretu Lige nogometnih prvaka između Club Bruggea i Borussije iz Dortmunda, suspendiran je u domaćem prvenstvu na šest susreta zbog pogrešaka u derbiju između mostarskog Zrinjskog i banjolučkog Borca.

Kako su u srijedu izvijestili iz Nogometnog saveza BiH, Odbor za suce i suđenje je Peljtu kaznio nakon analize susreta igranog u Mostaru prošloga vikenda. Peljto je prema analizi pogriješio u tri situacije. U 25. minuti nije dosudio jedanaesterac za Borac, a već u sljedećem napadu Zrinjski je postigao pogodak nakon prekršaja nad obrambenim igračem Borca. 

U sudačkom dodatku Zrinjski je oštećen za nedosuđeni jedanaesterac. Na šest susreta kažnjeni su i njegovi pomoćnici, kao i suci iz VAR sobe koji se nisu oglasili nakon prijepornih situacija. Unatoč tome, Irfan Peljto će večeras u prvom kolu Lige prvaka dijeliti pravdu na susretu između Club Bruggea i Borussije iz Dortmundaga je istovremeno domaći Savez suspendirao zbog pogrešaka na derbiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 16:59