StoryEditorOCM
Strani nogometpostavio ultimatum

Srbin šokirao odlukom, ne želi igrati na Euru. Poznat je po ekscesima, pamtimo sukobe sa splitskim trenerom

Piše SN
28. svibnja 2024. - 09:41

Nemanja Radonjić neće igrati za Srbiju na predstojećem Europskom prvenstvu koje će se igrati u Njemačkoj. Krilni napadač Torina koji je drugi dio sezone proveo na posudbi u Mallorci donio je odluku o neigranju za reprezentaciju dok je izbornik Dragan Stojković - pišu Sportske novosti.

- Točno, to je moja odluka - potvrdio je Radonjić nagađanja u srpskim medijima za Telegraf.

On nije obrazlagao svoju odluku, tek je rekao da neće konkurirati za nastupu na Euru iako ga je Stojković stavio na širi popis od 35 nogometaša. Povratak je to Radonjića na listu nakon što nije bio na njoj u ožujku kada je Srbija igrala protiv Rusije i Cipra.

image

Izbornik Srbije Dragan Stojković

AFP

Prije dolaska Stojkovića na klupu reprezentacije 28-godišnji nogometaš bio je standardan prvotimac, a dolaskom legendarnog Piksija pretvorio se u igrača s klupe. S tim, očigledno, nije bio zadovoljan pa se sada izbacio iz reprezentacije Srbije na duže vrijeme jer aktualni srpski izbornik ima ugovor do Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Radonjić je i ranije poznat po svojim ekscesima, poput hvatanja za genitalije pred protivničkim navijačima, a imao je i nekoliko sukoba s Ivanom Jurićem u Torinu. Hrvatski trener ga je u gradskom derbiju prošle godine protiv Juventusa izvukao nakon samo 14 minuta nakon što ga je uveo, a tada je bilo i međusobnog psovanja u čemu je prednjačio Jurić. On je Radonjića krajem 2023. izbacio s treninga te je srpski nogometaš zbog toga otišao u Mallorcu.

image

Ivan Jurić

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 08:04