U zaleđe Šibenika, u Mirlović Zagoru, zbog jednog mladog chefa dolazi sve više ljubitelja hrane. Privlači ih tradicionalnim jelima, pripremljenima na moderan način, donosi HRT.
Kune se u lokalno, pa gostu posluži ono što raste i pase u Zagori. Ima ona što ponuditi, složit će se i kuhari i gurmani.
- Svi naši proizvodi su domaći, uzgojeni na našem OPG-u, kaže Mate Sučić, kuhar i vlasnik konobe.
Za gastronomiju kažu da je pokretač domaće proizvodnje.
- Uberemo svježe ujutro i popodne je već na stolu - gosta dočeka apsolutno svježa namirnica, kaže.
A gosti to cijene! Pa ono čega sam nema - nabavi kod susjeda. "Umrežen" je sa svim lokalnim OPG-ovcima, pa i oni lakše svoj proizvod prodaju.
Predstavlja, promovira i čuva u svojoj konobi lokalnu gastro baštinu, ali je, ističe, i prilagođava 21. stoljeću.
- Dajemo ipak jedan "touch", jedan "twist" modernog, da osjeti da je nešto drugačije. Iz te namirnice izvlačim sto posto, što se kaže, a da je na prvu okus "boom", objašnjava Mate.
Enogastro baština, znaju i Drnišani, najbolji je promotor destinacije. Zato se i hvale njome na sva usta.
- Ona je, mogli bismo tako reći, svojevrsni mamac za veliki broj turista, kaže iza HRT i Ivana Menđušić, direktorica TZ-a Drniša.
- Ovdje ne govorimo samo o drniškom pršutu, već i o dalmatinskoj panceti, pečenici, dalmatinskoj janjetini, našoj poznatoj peki, dodaje.
A zbog jela s potpisom voze mnogi kroz ljuti dalmatinski krš...