StoryEditorOCM
Životgastroznalac zlatko gall secira PROJEKT MINISTARSTVA TURIZMA ZA KOJi tvRDI DA JE NA KLIMAVIM NOGAMA

ČUDNI KRITERIJI ‘Hrvatska autohtona kuhinja’ odrekla se janjetine s ražnja!?

Piše PSD.
22. rujna 2011. - 00:24
Zamislite sljedeći scenarij. Inozemni turist koji na neki domaći otok stiže privučen i pričama o odličnoj lokalnoj gastronomiji, sjeda u restoran na čijem se ulazu kočoperi ploča s natpisom „Hrvatska autohtona kuhinja“.

Očekujući da će konačno probati tu razvikanu dalmatinsku gregadu, komišku/višku pogaču, srdele na ražnju, luca s kaparama, pašta fažol na brudet..., otvara jelovnik, no u njemu nema baš ništa od toga. Umjesto riba i rakova, školjaka i plodova mora, nalazi arambašiće, hladetinu, štrukle, hrbat od vepra u sjeckanoj masti, bećarsku satricu, kalju, hlebinsku juhu, lički lonac, fuže... Sve redom, pročitao je u prigodnom tekstu ispisanom na četiri jezika, prave gastroadute „hrvatske autohtone kuhinje“.

-

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 15:01