Jagodama su sve veća konkurencija breskve, evo već pomalo i lubenice, no kad naiđete na ovako dobar recept s jagodama, svo drugo voće pada u drugi plan.
Iskoristite sezonu jagoda koja se bliži vrhuncu za tiramisu od jagoda po receptu koji će razveseliti sladokusce, ali i one koji paze na svaki zalogaj jer vam za njegovu pripremu neće trebati ni bijeli šećer, ni brašno. Pripazili smo i na opasnost od salmonele pa u ovu poslasticu ne idu ni sirova jaja.
Lagani tiramisu od jagoda
Sastojci:
750 g jagoda
500 g mascarponea
250 ml slatkog vrhnja
180 g ksilitola (brezin šećer)
2 žumanjka
1 žlica limoncella, prošeka ili ruma
Priprema:
Na pari tucite žumanjke i brezin šećer dok žumanjci ne pobijele, a šećer se potpuno ne otopi. Kad maknete s vatre dodajte limoncello i dobro promiješajte pa ostavite da se ohladi.
Zatim u smjesu pjenjačom umiješajte mascarpone te na kraju špatulom umiješajte istučeno slatko vrhnje.
Na dno prikladne posude poredajte narezane jagode, prekrijte ih slojem kreme, zatim stavite još jedan sloj jagoda (dio sačuvajte za ukras) pa završite slojuem kreme. Ukrasite ga po želji i kolač spremite u hladnjak.