"Divno starinsko jelo, zavolila sam ga tek prije dvadesetak godina kad sam ga jela kod svekrve", objavila je na svom Instagramu Moj lipi vrtlić jedna Dalmatinka zaljubljena u kužinavanje, prirodu i tipične dalmatinske vizure.
A jelo na koje se ove riječi odnose je bob s manistrom. Nama se baš sviđa kako ga ona radi pa smo je zamolili dozvolu da vam prenesemo njene riječi, a vi nam slobodno javite kako ga vi radite, adresa je spiza@slobodnadalmacija.hr
"Po kila boba i komad pancete se zavrti malo na maslinovom ulju skupa s pola crvenog luka, doda malo pirea od rajčice, nasjeckanog peršina i češnjaka, soli i papra. Nakon par minuta zalije se vodom, doda se i malo divljeg koromača i kuha nekih 50-ak minuta.
Dodam i šaku-dvije sitnije tjestenine da se ukuha, ako treba još malo vrele vode, neka bude jušno.
Panceta je kod mene bila domaća, nekih 150-200 grama. Može se jedan dio boba i juhe usitniti štapnim mikserom da bude gušće, bolje se osjeti bob" napisala je.