StoryEditorOCM
Savjetiza najbolji rezultat

Volite li debele, sočne odreske, čim okrenete meso postupite ovako. Rezultat će vas oduševiti - isprobajte, lako je!

Piše Spiza SD
18. travnja 2023. - 19:40

Guštate li zagristi u sočan debeli odrezak poput dobro pripremljenog bifteka iz dobrog restorana, sigurno ste došli u iskušenje pripremiti takav komad mesa kod kuće. Bilo da se radi o bifteku ili nekom drugom debelom komadu mesa prikladnom za odreske, želite li rezultat nalik onom iz restorana, jedan korak u pripremi nipošto ne biste smjeli preskočiti.

Pečenje odreska na roštilju ili dobro zagrijanoj tavi ispeći će odrezak izvana prema unutra, karamelizirajući vanjski dio mesa dok toplina polako prodire prema sredini. Međutim potrebno je poprilično vremena da se debeo odrezak ispeče do kraja, a za to vrijeme vanjski dio može izgorjeti. 

Kako biste tome doskočili,  dovršite pečenje odreska u pećnici. Jednostavno je - meso najprije tri do četiri minute pecite na...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 22:29