![<p>Pizza od pirovog brašna nestane u roku odmah</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/18/o_27375238_1024.jpg)
Sezona je slatkih dunja, a kako i ove godine ne bi završile samo u kompotu, donosimo vam recept za jednostavnu pitu koju možete napraviti i s kupovnim lisnatim tijestom. Tarte tatin s dunjama radi se tako da se nasjeckani plod najprije krčka u mješavini limunova soka, meda i vanilije, a potom se ohladi i slaže na dno posude za pečenje. Dunje se potom prekriju lisnatim tijestom, peku, a zatim se pita pažljivo preokreće. I to je to, za pripremu će vam trebati svega 20-ak minuta, a pečenje će vam oduzeti 40-ak. Dok se pita peče, uvijek možete pripremiti i slatko tučeno vrhnje ili aromatizirati grčki jogurt s malo meda ili javovora sirupa i vanilije pa ga poslužiti uz još toplu krišku, a dobra ideja uz ovakve slastice uvijek je i kuglica sladoleda od vanilije, piše Dobra...