Želite probati jednu sasvim drugačiju pizzu? Dobra hrana donosi recept: od glavice cvjetače i sireva napravite podlogu, a zatim dodajte nadjev po želji:
SASTOJCI:
1 veća ili dvije manje glavice cvjetače
1 jaje
100 g mozzarelle za koru
50 g parmezana za koru
100 g mozzarelle za posipanje
200 ml umaka od rajčice (s češnjakom i maslinovim uljem)
šunka, kobasica, šampinjoni i drugi dodaci
sol
PRIPREMA:
Cvjetaču operite i razlomite na manje cvjetove. U velikoj zdjeli zagrijte vodu dok ne proključa, posolite i kuhajte cvjetaču 5 minuta. Maknite iz vode, obrišite cvjetaču papirantim ručnicima kako biste je osušili, a zatim je stavite u blender. Blendajte dok ne dobijete mrvice nalik riži. Premjestite je u veću zdjelu, dodajte jaje, sol, mozzarellu i parmezan. Pomiješajte i...