StoryEditorOCM
Hrana4 jednostavna rješenja

Radovali ste se lijepom ribljem obroku, kad vas je zgrozilo ružan okus: otkrivamo najbolje trikove protiv te neugodne, ali nimalo rijetke pojave

Piše T.S.M.
20. srpnja 2019. - 12:37
ribarska_makarska7-030719

Kupili ste ribu, potrudili se oko pripreme, i baš kad ste se spremali uživati u finom obroku, sve vam je pokvario neugodan okus?  Guštanje su vam pokvarile bakterije koje su se namnožile u pogrešno pohranjenoj ribi ili je riječ o neugodnoj prirodnoj aromi nekih vrsta (ili vrsta koje nam, nažalost, znaju podvaliti), a kako tome doskočiti objasnili su autori knjige Cook's Science.

Ako se riba ne priprema odmah nakon što je ulovljena, u njoj se razvija prepoznatljiv 'riblji' miris, koji može pokvariti okus, premda je meso i dalje preporučljivo za konzumaciju. Ovome možete doskočiti tako da ju pojedete što prije nakon kupovine ili ulova, a ako ju nećete jesti isti dan, pazite kako ćete ju pohraniti. Držite ju u najhladnijem dijelu hladnjaka i oko nje ostavite dovoljno...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 10:10