Slavica Šagolj otkrila je recept za prejednostavne prutiće za koje će vam trebati samo 6 sastojka, piše Dobra hrana.
Sastojci:
100 g čokolade s 85% kakaa
2 žlice maslaca od badema
2 žlice kokosova ulja
2 žlice javorova sirupa
500 g ribizla
150 g pistacija
Priprema:
Zagrijte suhu tavu te tostirajte pistacije na laganoj vatri 5 - 10 minuta. Keramički kalup obložite papirom za pečenje ili prozirnom folijom. Na pari otopite čokoladu. Kad se veći dio čokolade otopi, dodajte maslac od badema, kokosovo ulje i javorov sirup. Sve lagano promiješajte. Kada se stvori glatka čokoladna smjesa, maknite posudu s pare te umiješajte tostirane pistacije. Malo miješajte da se smjesa ohladi. Ohlađenoj smjesi dodajte ribizl koji ste dobro očistili, oprali i osušili...