StoryEditorOCM
Hranadivotarija od čokolade

Popravite dan i guštajte u nečem tako sočnom, tako baršunastom, tako dobro čokoladnom uz naš recept za domaću bajaderu

Piše Tanja Šimundić Bendić
30. ožujka 2021. - 18:40

Evo neka digne ruku onaj tko bajadere ne voli. Nema vas puno jeli tako. Malo je onih koji se neće mašiti za ovu divotariju od čokolade, od slatkih slojeva u bojama koja se naprosto topi u ustima.

A da nam uvijek bude pri ruci evo i našeg recepta za domaću bajaderu. Da malo popravimo dan, guštamo u nečem tako sočnom, tako baršunastom, tako dobro čokoladnom.

Domaće bajadere

8 žlica vode

40 dkg šećera

15 dkg mljevenih oraha

15 dkg mljevenih keksa

12,5 dkg masla

Čokolada

Malo masla za premaz

Glazura:

4 rebra čokolade

5 dkg masla

1 žlica šećera

U osam žlica vode prokuhati 40 dkg šećera, u vrući sirup dodati 15 dkg mljevenih oraha i 15 dkg mljevenih keksa. Lagano promiješati i dodati 12,5 dkg masla.

Miješati dok se ne postigne homogena smjesa, pa je podijeliti na dva dijela. U prvi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. studeni 2024 00:46