StoryEditorOCM
HranaNEIZOSTAVNO

Omiljeni slatki keksi s kremom! Čokoladni išleri su blagdanski klasik koji na svakom stolu trebaju biti, evo recept poznatih slastičara

Piše MOZAIK SD
8. prosinca 2022. - 09:34

Pripremite slatke išlere prema receptu koji su ekipi Dobre hrane otkrili u samoborskoj slastičarnici Sweet Family.

Za tijesto će vam trebati:

140 g maslaca

200 g glatkog brašna

70 g šećera u prahu

1 žumanjak

3 žlice kakaa

2 žlice kiselog vrhnja

Za kremu:

3 jaja

150 g šećera

150 g maslaca

1 vrećica vanilin šećera

za čokoladnu glazuru

100 g čokolade

100 g slatkog vrhnja

Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto, zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku otprilike pola sata. Razvaljajte tijesto, kalupom izrežite keksiće, poslažite na papir za pečenje i pecite 10-ak minuta na 180 °C.

Pjenasto izmiksajte cijela jaja sa šećerom i kremu kuhajte na pari dok se ne zgusne (treba postići temperaturu od 74 °C). Ohladite kremu, pjenasto izradite maslac i u njega umiksajte...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 20:03