U četrdesetodnevnom korizmenom razdoblju posti se i ne mrsi češće nego u ostatku godine... Iako odricanje od mesa mnogima ne pada lako, evo tri recepta koji će vas uvjeriti kako se dobro može jesti i bez mesnih zalogaja. Pripremili smo recepte za juhu od cikle i tikve, ukusni povrtni rižoto i neizostavne grickalice, slane perece.
1. Juha od cikle i tikve
Sastojci:
2 cikle
1 veća tikva
1 kapula
voda
kim, sol, papar, malo crvene paprike
kokosovo ulje
svježi sir
Tikvu i ciklu narežite na manje komade. Na kokosovom ulju pirjajte kapulu i kim. Dodajte ciklu i pirjajte desetak minuta. Sve zalijte vodom, a nakon deset minuta dodajte i tikvu. Sve izmiksajte štapnim mikserom. Popaprite, posolite, dodajte omiljene začine. Kada servirate, u juhu stavite žlicu svježeg sira. Dobar tek!
2....
StoryEditorOCM
HranaKorizma
Ne znate što biste jeli u danima posta i nemrsa? Donosimo tri recepta zbog kojih ćete poželjeti postiti svakog dana
16. veljače 2018. - 11:08
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?