Naizgled običan list smokve krije veliki potencijal u gastronomiji. Recept kako napraviti sirup od lista smokve u Dobroj hrani donosi Vedran Gulin.
StoryEditorOCM
HranaTOTALNI HIT
Ne bacajte lišće smokve, napravite senzacionalni sirup! Recept je prejednostavan, a napitak još i ljekovit: možete ga piti, dodavati u koktele, preliti preko palačinki, sladoleda. Obožavat ćete ga
31. srpnja 2022. - 14:22
PRIPREMA:
Naberite svježe listove smokve i dobro ih operite. Zagrijte litru vode i u njoj otopite kilogram šećera - voda i šećer uvijek idu u omjeru 1:1. Maknite lonac s otopljenim šećerom s vatre i desetak opranih listova smokve potopite u slatki sirup. Voda ne smije biti toplija od 80ºC.
Pustite da se voda ohladi i infuzira okusom. Jednom ohlađen sirup pretočite u bocu i držite u hladnjaku do mjesec dana.
Sirup se može koristiti za razrjeđivanje u omjeru 1:9 u vodi s ledom i malo limuna ili limete za...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?