StoryEditor
HranaNOVI OKUSI

Kikiriki i krastavac su bazni sastojci, ali kad im dodate rezance ili rižu dobit ćete sjajan ljetni ručak: recept je podijelila slavna chefica, nećete zažaliti ako probate. Svidjet će se i ‘tradicionalistima‘

Piše MOZAIK SD
5. srpnja 2022. - 12:48

Saralee Madnui, poznata chefica koja stoji iza "Saralee‘s thai street food" kioska i restorana, otkrila je recept za laganu ljetnu salatu, piše Dobra hrana.


Sastojci:

½ režnja češnjaka

1-2 čili papričice

1 žlica ribljeg umaka

1 žlica šećera

1 ½ žlica soka od limete

1 žlica pečenog kikirikija

1 krastavac, oguljen i narezan na rezance

½ mrkve, oguljene i narezane na rezance

1-2 nasjeckane zelene mahune

1-2 cherry rajčice, prerezane popola


Priprema:

U mužar ubacite češnjak, čili i manji dio kikirikija. Pretvorite u grublju pastu. Dodajte šećer, riblji umak i sok od limete te nastavite tuckati u mužaru dok se šećer u potpunosti ne sjedini s ostatkom sastojaka.

Dodajte krastavac, mrkvu, mahune i rajčicu i još kratko miješajte kako bi povrće otpustilo svoje sokove. Premjestite na tanjur i pospite s još kikirikija. Poslužite odmah.

Dodatni savjet:

Ova salata inače se radi s papajom pa, u slučaju da pronađete dobar primjerak, krastavac zamijenite njome. Također, uz salatu možete poslužiti i rižu te rezance. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2022 12:41