StoryEditorOCM
HranaSLASNO I ZDRAVO

Jeste li jutros doručkovali jaja? Ovo je 5 jako dobrih razloga zašto biste trebali. Nije svejedno kako ni ih spremate, donosimo pet najzdravijih opcija

18. ožujka 2021. - 08:22

1. Jaja su prilično jeftina hrana s nevjerojatnom hranjivom vrijednošću.

2. Kalorična vrijednost im je relativno niska.

3. Izuzetno bogat su izvor bjelančevina, vitamina, minerala, zdravih masti i raznih hranjivih sastojaka.

4. Vrlo su ukusna.

5. mogu se pripremiti na mnogo različitih načina i kombinirati s drugom zdravom hranom, osobito s povrćem.

Istina je, međutim, da način na koji ih pripremamo može uvelike utjecati na njihov prehrambeni profil.

Ako ih kuhamo, u njima uništavamo potencijalno opasne bakterije, ali i važne hranjive sastojke. Donosimo vam koji su najzdraviji i najpopularniji načini pripreme jaja.

Kuhana jaja

Tvrdo kuhana jaja pripremaju se tako da se cijela jaja stave u posudu s kipućom vodom i kuhaju šest do deset minuta, ovisno o tome koliko je žumanjak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 00:55