![<p>Pana cotta kao nadjev za tart? Odlična ideja!</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/29/o_27274618_1024.jpg)
Obilje ukusnog ljetnog povrća sigurno ste do sad iskoristili na bezbroj načina - pohali ste, dinstali, grilali, ubacivali ga u šalše, juhe i variva (ako niste, što čekate?) - ali u ovom receptu iskoristit ćete ga na spektakularan način. Predlažemo vam recept za slanu pitu na tragu quichea koja nam stiže iz španjolske kužine. U originalu se Pastel de puerro, tomate y jamón sprema s rajčicama, šunkom i porilukom, no kako smo u stađunu tikvica i balancana, slobodno i njih ubacite.
Za koje god da se povrće, uz pome, odlučite, nemojte preskočiti jedan bitan korak koji će jelu dati posebnu aromu: ispecite ga na grillu. Žar će se 'ljubiti' i s gore spomenutim porilukom, ali i sa šparogama, lukovicama slatkog koromača (finokijem), mladom kapulicom, ljubičastom kapulom,...