Gdje god krenuli, rajčice su trenutno doista posvuda i nema što se od njih ne radi.
Brojna ljetna jela su nezamisliva bez ovih slasnih plodova, a kako smo u srcu sezone rajčica, bila bi prava šteta ne iskoristiti njihovu prirodnu kiselost, slatkoću i zamamni okus, piše Dobra hrana.
Prenosimo recepte za tri odlična jela, koja možete spremiti kad stignete kući s posla za manje od pola sata.
Ljetni mišung (za čišćenje frižidera)
Sastojci:
300 g raznih sorti rajčica
100 g pečenih rajčica
3 nektarine
2 krastavca
komad mozzarelle
maslinovo ulje
bosiljak
timijan
50 g listića badema
50 g grubo nasjeckanih lješnjaka
sol i papar
1 žlica octa od nara
Postupak:
Na zagrijanu tavu ulijte malo maslinovog ulja. Narezanu rajčicu kratko pecite dok ne omekša. Na veliki pladanj posložite razne...