U Dalmaciji danas pod vinovom lozom leži tek oko 6,5 tisuća hektara zemlje, a od toga čak jedna trećina otpada na plavac mali, pa je on, razumljivo, naša najvažnija sorta – kaže sommelierka Maja Vehovčić, koja je na sajmu Vinski podrum, održanom proteklog vikenda u organizaciji Slobodne Dalmacije u Dioklecijanovim podrumima, vodila radionicu “Vinski timbar Dalmacije”.
Na njoj je Maja, kroz selekciju vina nekih od najboljih regionalnih proizvođača, govorila o potencijalima i dostignućima vinske proizvodnje našega kraja temeljene na autohtonim sortama, a prisutni su se u njezine riječi mogli uvjeriti na vlastitim nepcima.
Potencijal plavca maloga je izniman, no mnogi stranci obično ostanu zbunjeni pri prvom susretu s njim jer je on za većinu ljudi “divlji”,...
Na njoj je Maja, kroz selekciju vina nekih od najboljih regionalnih proizvođača, govorila o potencijalima i dostignućima vinske proizvodnje našega kraja temeljene na autohtonim sortama, a prisutni su se u njezine riječi mogli uvjeriti na vlastitim nepcima.
Potencijal plavca maloga je izniman, no mnogi stranci obično ostanu zbunjeni pri prvom susretu s njim jer je on za većinu ljudi “divlji”,...