Rižot je jedno od onih sveprisutnih jela koje se čini lakim, gotovo svakodnevnim, a budući da može imati tisuću lica, istovremeno je i neiscrpno vrelo kreativnih mogućnosti.
Ipak, ma koliko djelovao jednostavan, rižot je zapravo jedan od testova na kojima padaju mnogi kuhari, bilo profesionalci, bilo amateri, jer njegova tajna leži baš u suptilnim finesama koje čine bitnu razliku.
Iako čovječanstvo na Dalekom istoku, gdje se ona smatrala darom bogova, poznaje rižu više od pet tisuća godina, nije u potpunosti poznato kada je točno nastalo ovo popularno kremasto jelo od riže, međutim njegov se nastanak definitivno vezuje uz sjevernu Italiju, odnosno Milano, a klasični recept za “Risotto alla Milanese” prvi put je zapisao slavni talijanski kuhar Felice Luraschi u...
Ipak, ma koliko djelovao jednostavan, rižot je zapravo jedan od testova na kojima padaju mnogi kuhari, bilo profesionalci, bilo amateri, jer njegova tajna leži baš u suptilnim finesama koje čine bitnu razliku.
Iako čovječanstvo na Dalekom istoku, gdje se ona smatrala darom bogova, poznaje rižu više od pet tisuća godina, nije u potpunosti poznato kada je točno nastalo ovo popularno kremasto jelo od riže, međutim njegov se nastanak definitivno vezuje uz sjevernu Italiju, odnosno Milano, a klasični recept za “Risotto alla Milanese” prvi put je zapisao slavni talijanski kuhar Felice Luraschi u...