StoryEditorOCM
Društvena mrežaNE ČINITE TO

‘Duplo sam se udebljala!‘: influencerica priznala da joj je od lijeka za kojim luduju na TikToku nastao pakao od života

Piše Scena SD
9. veljače 2024. - 13:40

Remi Bader 27-godišnji je uspješni plus-size model i kreatorica digitalnog sadržaja, posvjedočila je kako joj je Ozempic, popularni "lijek za mršavljenje", napravio pakao od života.

"Prepisao mi ga je liječnik..." - nedavno je otkrila, "a to je samo pogoršalo moje prejedanje".

Remi je iskreno progovorila o svom iskustvu s Ozempicom, te ističe kako je on "vrlo trendi droga".

U nedavnom gostovanju u podcastu Not Skinny But Not Fat, otkrila je voditeljici Amandi Hirsch da je ljuti što je lijek postao toliko popularan.

Ozempic je lijek koji se izdaje na recept, a koji je odobrila Američka agencija za hranu i lijekove (FDA), i daje se injekcijom u bedro, trbuh ili ruku, te je predviđen za snižavanje šećera u krvi kod osoba s dijabetesom tipa 2. Tvar semaglutid stimulira proizvodnju inzulina i, također, cilja na dijelove mozga koji reguliraju apetit.

Ozempic se, međutim, od prije nekog vremena počeo masovno koristiti kao "lijek za mršavljenje", posebno nakon što su TikTokom proširene informacije kako ga koriste brojne slavne osobe isključivo u tu svrhu, te je nastala velika pomama za njim na ilegalnom tržištu.

Remi je u podcastu rekla da joj je liječnik preporučio 2020. da proba Ozempic, nedugo nakon što je dobio odobrenje FDA, jer je imala preddijabetes, inzulinsku rezistenciju i dobivala je na težini.

Međutim, rekla je da je lijek na kraju pogoršao njezino prejedanje, s kojim se bori godinama. Objasnila je da je, iako je uspjela smršavjeti od ovog lijeka, čim ga je prestala uzimati njezino je prejedanje postalo gore nego ikada i samo je dobivala na težini.

Remi je dodala da se "duplo udebljala" nakon što je prestala uzimati lijek te misli da bi ga doista trebali uzimati samo dijabetičari.

Dr. Caroline Apovian, suvoditeljica Centra za upravljanje tjelesnom težinom i wellness u Bostonu, upozorila je da korištenje ovog lijeka isključivo za mršavljenje uzrok problema za pacijente s dijabetesom, čiji su životi bez njega ugroženi.

"Hollywoodski trend je zabrinjavajući", rekla je dr. Apovian za People. “Ne govorim o zvijezdama koje žele skinuti dva i pol kilograma. Govorim o ljudima koji umiru od pretilosti i koji će umrijeti od pretilosti. Imamo lijek koji spašava život, a ljudi kojima je stvarno potreban ne mogu ga dobiti.”

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 08:48