StoryEditorOCM
DubrovnikPlemenita gesta suosjećanja

Maturanticama Medicinske škole Dubrovnik današnji petak je posebno tužan. U mislima su s kolegicom Katarinom...

Piše G. B.
24. svibnja 2024. - 11:26

U Bogišićevu parku pokraj Medicinske škole Dubrovnik danas nema veselja, šarenih majica s porukama o budućnosti zdravstva ni graje maturanata. Djevojke iz 5.b razreda odlučile su tišinom iskazati pijetet svojoj školskoj kolegici, učenici Katarini Đerek koja je 9. travnja s bratom Stjepanom smrtno stradala u prometnoj nesreći na predjelu Ratac.

- Učenice su odlučile da neće s vršnjacima sudjelovati u proslavi završetka srednje škole i mi tu odluku poštujemo. Katarina nam je svima u mislima - potvrdila nam je ravnateljica Medicinske škole Marijana Kulić.

image

Medicinska škola Dubrovnik

Božo Radić/Cropix

Maturantice 5.b smjer medicinska sestra/ medicinski tehničar opće njege od Katarine su se biranim riječima oprostile na web stranici škole nepodredno nakon njezine pogibije:

- Izgubljena su dva mlada života, dva svjetla ugašena. Hodnicima naše škole danas vlada tišina, bol, nevjerica i bespomoćnost. U mislima smo s obitelji učenice Katarine Đerek. Katarina, u vjeri da nas čuješ, želimo ti reći kako ćeš zauvijek živjeti u našim srcima, pamtit ćemo naše snove i s vremenom, suze će prerasti u osmijeh na spomen tvog imena - napisale su školske kolegice koje su i današnjim odustajanjem od slavlja uz završetak škole iskazale pijetet prema djevojci.

16. lipanj 2024 09:53