StoryEditorOCM
KulturaPOZIV |

SAKUPLJAČ DUBROVNIK Donesite neki svoj svakodnevni i osobni predmet i tako sudjelujte u nastanku sasvim drugačije izložbe!

Piše PSD.
10. ožujka 2020. - 21:15
"Sakupljač Dubrovnik" sakupljačka je akcija i izložba u nastajanju.

- Prostor Art radionice Lazareti ovom akcijom i izložbom postaje privremenim „reciklažnim dvorištem“, prostorom „Sakupljača Dubrovnik“, a vaši svakodnevni i osobni predmeti glavnim protagonistima izložbe u nastajanju na kojoj ćemo zajedno kroz sakupljene predmete ispričati priče o nama i gradu kao zajednici. Donesite nam razne predmete, suvenire, fotografije, novine, novinske članke, gramofonske ploče i kasete, nevraćene video kasete, knjige, tehničke uređaje i razne dokumente vremena; iskaznice,ulaznice, plakate, vaše svakodnevne i osobne predmete, otrgnute stranice kalendara, kuharice, zaboravljene stranice albuma, dnevnika, spomenara; crteže, tekstove i druge memorabilije... ono što je upisano u vaše biografije i kronologije grada i što ne želite zaboraviti, navode iz Art radionice Lazareti.


Svi se doneseni predmeti popisuju, fotografiraju, opisuju (postavit ćemo vam tri jednostavna pitanja o donesenim predmetima) i izlažu na izložbi. Svi se predmeti vraćaju donositeljima i su-autorima nakon završetka izložbe.

Izložba nastaje kroz sam proces sakupljanja i pričanja. Budite i vi njezin sukreator, protagonist, akter i zainteresirani posjetitelj. Izložba se stalno nadopunja vašim stvarima i možete je posjećivati više puta bilo kao posjetitelj bilo kao sudionik i donositelj predmeta.

Sakupljanje je počelo 9. ožujka i u prvoj fazi traje do 21. ožujka 2020.

- Možete nas posjetiti svakog radnog dana od 12 do 18 h te subotama od 11 do 13 h. A u više ćemo navrata organizirati druge sakupljačke aktivnosti, zabave, razgovore i slično, dodali su organizatori.

16. lipanj 2024 23:25