StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTradicionalno uspješni

Izvrsni i u gastronomskim i u turističkim disciplinama: Učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik dvaput se okitili srebrom u Italiji

Piše dv
22. listopada 2022. - 15:59

U talijanskom gradu Senigallia u sklopu 35. godišnje skupštine Europskog udruženja škola u hotelijerstvu (AEHT) održalo se međunarodno timsko natjecanje u 11 gastronomskih i turističkih disciplina od 17. do 22. listopada čiji je domaći Državni stručni institut za hotelske usluge, ugostiteljstvo, trgovinu i turizma Senigallia Alfredo Panzini.

image
TUŠ

Na jednom od najvažnijih i najprestižnijih europskih natjecanja obrazovnih institucija u sektoru turizma i ugostiteljstva u kojem pravo sudjelovanja imaju učenici i studenti završnih razreda institucija članica AEHT-a učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik sudjelovali su u 9 disciplina od kojih su u dvije discipline osvojili sjajne srebrne medalje, u disciplini Strateško razmišljanje učenik Karlo Filipović čiji su mentori Amela Obad i Nikša Grabovac i u disciplini Pripremanje i posluživanje napitaka od kave učenik Karlo Varga mentora Ivice Eljuge.

image
TuŠ/

AEHT je međunarodna nevladina organizacija sa statusom savjetnika pri Vijeću Europe.

Osnovni cilj organizacije promicanje je europskog duha među turističkim i hotelijerskim školama na način da poboljšava i osigurava načine komunikacije, promičući obrazovanje u ovom sektoru, potičući razmjenu studenata, učenika i nastavnika, povezujući škole i gospodarstvo te objedinjujući nastavne metode, znanja i vještine.

Jedna od osnovnih značajki AEHT-a je da u svoje aktivnosti uključuje sve dionike u obrazovnom sustavu, ravnatelje, nastavnike i učenike. AEHT danas ima preko 400 članica iz 40 europskih zemalja.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik članica je AEHT (Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu) od 2003. godine od kada redovito sudjeluje na natjecanjima te je bila domaćin Godišnje skupštine i natjecanja AEHT 2009. godine.

05. srpanj 2024 19:13