StoryEditorOCM

Učenici Turističke i ugostiteljske škole osvojili zlato na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills 2024.

Piše r. r.
15. svibnja 2024. - 20:41
Učenici Turističke i ugostiteljske škole osvojili zlato na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills 2024.TuŠ/

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 13. do 15. svibnja u Zagrebu organizirala je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024.

U jakoj konkurenciji na održanom WorldSkills natjecanju učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu postigli su zavidne rezultate.

Osvojena su dva prva mjesta, dvije zlatne medalje; u disciplini Poslovanje turističke destinacije osvojio je učenik Petar Obradović pod vodstvom mentora Nikše Grabovca, a u disciplini Poslovanje recepcije hotela učenica Leona Katić pod mentorstvom Ivana Udženije. Učenica Ivona Štokić pod vodstvom mentora Lea Ljubičića osvojila je peto mjesto u disciplini Kuharstvo, dok je učenik Dominik Bagavac, uz vodstvo mentorice Marije Bazdan osvojio šesto mjesto u disciplini Pomoćni kuhar i slastičar.

Na pripremama za daljnja natjecanja sudjelovala je i naša bivša učenica Lukrecija Novaković i mentorica Amela Obad.

Natjecanje WorldSkills prepoznato je na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja s ciljem poticanja učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole. Posjetom Državnom natjecanju WorldSkills Croatia učenici osnovnih škola i njihovi roditelji imali su priliku vidjeti koje mogućnosti pruža strukovno obrazovanje, uvjeriti se u atraktivnost strukovnih zanimanja i izvrsnost koju mogu dobiti u strukovnim školama.

Sudjelovanje zavidnog broja predstavnika gospodarstva jedan je od načina da se postigne dugoročni cilj – povećanje zapošljavanja učenika koji su završili strukovne škole. Ovo natjecanje važna je karika u popularizaciji strukovnih vještina i na taj način doprinositi hrvatskom obrazovnom sustavu i gospodarstvu u Hrvatskoj.

Ponosimo se uspjesima naših učenika i njihovih mentora koji su sudjelovali na natjecanju i još jednom pokazali veliki ustrajan rad i uspjeh naše škole. Čestitke svim sudionicima!

 

31. svibanj 2024 14:58