StoryEditorOCM
Vaterpolo3,2,1, KRENI

Šestorica Dubrovčana na Svjetskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Buenos Airesu

Piše Tonči Vlašić
2. srpnja 2024. - 18:06
Hrvoje Koljanin je u sezoni 2022./23. bio pomoćni trener prve momčadi Jug Adriatic osiguranja, te trener junioraTonči Vlašić/

Antoan Špilar, Maro Šušić i Ante Jerković – to su trojica Jugaša u sastavu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu za igrače do 18 godina, koje se igra u dalekoj Argentini. Plus, Dubrovčanin je i na klupi Hrvatske – Pavo Marković je pomoćnik izbornika Hrvoja Koljanina.

Plus, na prvenstvu u Buenos Airesu sudi Jakov Blašković, a Mladen Rak je već godinama na velikim natjecanjima zadužen za video analizu.

Naša reprezentacija je u skupini ‘B’ s Italijom, Grčkom i Španjolskom. U skupini ‘A’ su preostala četiri člana prvog razreda: SAD, Crna Gora, Srbija i Mađarska. U skupini svatko sa svakim, po dva najbolja će izravno u četvrtfinale, a treći i četvrti će igrati protiv najuspješnijih reprezentacija drugog razreda u kojem je preostalih dvanaest sudionika prvenstva (skupina ‘C’: Kina, Turska i Kanada, skupina ‘D’: Brazil, Urugvaj i Argentina, skupina ‘E’: Japan, Kolumbija i Novi Zelend, te u skupini ‘F’: Australija, Kazahstan i Južna Afrika).

Hrvatska prvenstvo otvara protiv Italije (srijeda, 3. srpnja, 1.30 sati). Dan poslije igra protiv Španjolske, a u petak, 4. srpnja, protiv Grčke. Prvenstvo traje do 9. srpnja. 

04. srpanj 2024 18:15