StoryEditorOCM
TenisLUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ

Pokušala je, a nakon poraza od prve nositeljice predala je drugo polufinale, Dubrovkinja sa sedam pobjeda na travi dočekuje debi u Wimbledonu

Piše Tonči Vlašić
30. lipnja 2022. - 18:21

Otišla je na otok, na travu. Wimbledon je razlog. Roehampton je zagrijavanje. Dobro se zagrijala. Četiri pobjede je ostvarila za polufinale singla, te dvoboj sa šestom juniorkom svijeta, a prvom nositeljicom turnira, Amerikankom Liz Hovde.

Lucija Ćirić Bagarić je bila u ulozi dvanaeste nositeljice. U 3. kolu poslala je kući petu, Mađaricu Lucu Udvardy. Prije toga Amerikanku Sonyu Macavei i Japanku Hayu Kinoshitu, a nakon toga Kanađanku Miu Kupres. Dva puta je slavila bez izgubljenog seta, dva puta nakon izgubljenog prvog seta.

Osim što je s četiri pojedinačne pobjede izborila polufinale, s tri je igrajući sa Slovakinjom Nikom Daubnerovom također stigla do polufinala turnira parova.

U petak, 30. lipnja, zaključila je nastup u Roehamptonu. Problemi sa žuljevima su kumovali tome. Nakon što je pokušala protiv prve nositeljice, koja je bila bolja dva puta sa 6:3, predala je polufinale parova. Učinila je to nakon razgovora s liječničkom službom. U Wimbledonu bi mogla zaigrati već u subotu, najkasnije u nedjelju.

Prvi put će igrati na terenima All England Cluba, na 'svetoj' travi, te tako uz svoje ime upisati kako je igrala na sva četiri juniorska Grand Slam turnira.

U Wimbledonu, s obzirom na ranking, trebala bi biti dvanaesta ili trinaesta nositeljica. Ždrijeb je u petak, 1. srpnja.  

27. travanj 2024 04:57