StoryEditorOCM
TenisLUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ U PORTUGALU

Borila se protiv vjetra i četvrte nositeljice! S novih 12 svjetskih bodova putuje u Španjolsku na WTA turnir

Piše Tonči Vlašić
25. travnja 2024. - 16:38

Spasila je u četvrtom gemu prvog seta dvije break lopte, te izjednačila na 2:2. Potom je u sedmom gemu Lucija Ćirić Bagarić propustila dvije break lopte nakon čega je u osmom gemu izgubila servis, te je Mađarica Panna Udvardy povela s 5:3. Ali, odmah je uzvratila, i to nakon što je suparnica imala set loptu. Zatim je servirala, imala dvije lopte za 5:5, ali nije uspjela – 4:6.

U drugom setu je imala odmah break loptu, ali vrlo brzo je na semaforu stajalo – 0:5. Izgubila je dva puta servis, u drugom i četvrtom gemu. U šestom gemu Mađarica je imala set loptu. Lucija je to uspjela preokrenuti, te doći do prvog gema u drugom setu. Zatim, i do drugog gema, i to je napravila break ne izgubivši niti jedan poen na servis 147. tenisačice svijeta. Dobila je nakon toga i treći gem za redom. U devetom gemu, na servis suparnice, izjednačila je na 15:15, potom na 30:30, ali ne i na 40:40. Drugi set 6:3 za četvrtu nositeljicu.

Borile su se Lucija Ćirić Bagarić i Panna Udvardy i s vjetrom, uglavnom, pet godina iskusnija, te 40-ak mjesta bolje plasirana Mađarica, imala je i u nekim trenucima i sreće u tim i takvim uvjetima, te je izborila četvrtfinale. 20-godišnja Dubrovkinja će nastup na 100.000 dolara vrijednom turniru u Portugalu pamtiti po pobjedi na startu kad je iznenadila Marinu Stakušić, kanadsku reprezentativku, koja je bila favorit na kladionicama. Taj uspjeh vrijeda je 12 svjetskih bodova, a što je donijelo skok na svjetskoj rang listi za šest mjesta. Sad je Lucija 188. tenisačica svijeta.

Novi nastup će imati na 125.000 dolara vrijednom WTA turniru u Lleidi, pokraj Barcelone. Trenutno je ispod crte za mjesto u glavnom turniru Catalonia Opena. Ukoliko tako ostane, igrat će u kvalifikacijama, koje počinju u ponedjeljak, 29. travnja, dok se prvi mečevi glavnog turnira igraju već u utorak, 30. travnja. Prva nositeljica turnira je Emma Navarro, trenutno 20. tenisačica svijeta.

25. travanj 2024 16:45