StoryEditorOCM
TenisTURNIR U TRSTU

Lucija Ćirić Bagarić s iskusnom Latvijkom nadigrala druge nositeljice, izborila finale, te doznala koliko je napredovala na svjetskoj rang listi

Piše Tonči Vlašić
1. rujna 2022. - 08:22

Lijepa vijest iz Trsta. Ne prije 14 sati na teren će ovog četvrtka prve nositeljice, Kineskinja Lu Jia-Jing i Slovenka Nika Radišič te Latvijka Diana Marcinkevica i naša Lucija Ćirić Bagarić. Igra se finale turnira parova na 25.000 dolara vrijednom ITF-ovom turniru u Trstu.

18-godišnja Dubrovkinja je s iskusnom, 30-godišnjom Latvijkom ostvarila do finala tri pobjede. U polufinalu su sa 6:1 i 6:4 nadigrale Rumunjke Elenu Teodoru Cadar i Oanu Georgetu Simion, koje su bile u ulozi drugih nositeljica. Mogu li na kraju dobiti i prve, te podići pobjednički pokal?

Lucija je u Trstu ostvarila i dvije pobjede u pojedinačnoj konkurenciji, s njima je prošla kvalifikacije te izborila glavni turnir. To joj je donijelo pomak za četrdesetak mjesta na svjetskoj rang listi. Sad je 852. tenisačica svijeta, pet bodova udaljena od ulaska među 800 najboljih. Uzimajući u obzir njezino godište i mlađe, Lucija je među 70 najboljih na svijetu.

27. travanj 2024 04:09