StoryEditorOCM
OstaloLIJEPA VIJEST IZ SPLITA

Dubrovnik ima državne prvake u Olimpijskom triatlonu, zlatni su Željko Cota i Daniel Marušić, Goran Pulig osvojio broncu!

Piše Tonči Vlašić
8. listopada 2023. - 14:19

Novi lijep rezultat članova Triatlon kluba Dubrovnik. Željko Cota je ukupni pobjednik 25. Marjanskog đira – Memorijala ‘Ivice Radeljića‘, te novi državni prvak u Olimpijskom triatlonu u konkurenciji natjecatelja do 25 godina.

I to nije jedini naslov državnog prvaka u toj disciplini za dubrovački klub na prvenstvu u Splitu. Daniel Marušić je najbolji u konkurenciji natjecatelja do 50 godina, a u konkurenciji natjecatelja do 45 godina još jedno postolje za Dubrovnik - Goran Pulig je brončani, dok je u istoj uzrasnoj kategoriji Goran Doko bio sedmi.

Cota je Olimpijski triatlon odradio za dva sata, minutu i 35 sekundi što je tri minute i 25 sekundi bolje vrijeme od drugoplasiranog Matka Sarića iz Triatlon kluba Maksimir, dok je treći bio domaći adut, član Triatlon kluba Split Filip Carević, koji je za Cotom zaostao četiri minute i 3 sekunde. Marušić, koji je zadatak svladao za dva sata, 27 minuta i 20 sekundi, bio je u odnosu na prvog pratitelja u svojoj uzrasnoj kategoriji brži za tri minute i 34 sekunde. Pulig je ciljem prošao nakon dva sata, 16 minuta i 57 sekundi, a Doko nakon dva sata, 41 minutu i 15 sekundi.  

Zadatak u Olimpijskom triatlonu bio je 1,5 kilometara plivanja, 40 kilometara vožnje biciklom, te 10 kilometara trčanja. Marjanski đir je najstarije triatlonsko natjecanje u Dalmaciji, a ove godine je njegovo dvadeset i peto izdanje bilo ujedno prvenstvo Hrvatske u Olimpijskom triatlonu za sve dobne kategorije.

Cota je prvo mjesto na 25. Marjanskom điru osvojio u konkurenciji sedamdesetak natjecatelja.

05. srpanj 2024 14:24