StoryEditorOCM
AutomobilizamSEDMA BRDSKA UTRKA SEZONE

Tri mušketira Dubrovnik Racinga osvojili Ilirsku Bistricu, hoće li već u Buzetu branitelj naslova otvoriti šampanjac?

Piše Tonči Vlašić
1. rujna 2024. - 21:16

Peti put ove sezone, a ovo je bila sedma od ukupno devet utrka Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, Auto klub Dubrovnik Racing prvi s maksimalnih 60 bodova. Kako nitko drugi nije uspio isto u Ilirskoj Bistrici, u Sloveniji, narasla je njegova prednost. Uoči zadnje dvije utrke sezone, Buzet i Dubrovnik, ima 67 boda više od prvog pratitelja, Auto kluba Župe dubrovačke, koja je sad bila druga s 47 bodova (Poredak: 1. Dubrovnik Racing 394 boda, 2. Župa dubrovačka 327 bodova, 3. Fly with Kolman 244 boda, 4. Rogoznica 239 bodova, 5. Konavle 226 bodova, itd.). 

Tko je donio petu ovosezonsku pobjedu Dubrovnik Racingu, koji je prethodno slavio u Skradinu, Kotoru, na Malačkoj, te u Cazinu? Odgovor: Tamas Tomcsany, Saša Radola i Milan Tatalović. Sva trojica u Ilirskoj Bistrici pobijedili u klasi, te osvojili po 20 bodova. Župa dubrovačka druga s jednim prvim mjestom u klasi (Matija Jurišić), jednim drugim (Deni Kmetović) i jednim trećim (Nihad Seferagić).

Treći u poretku klubova bio je Fly with Kolman s 45 bodova, zatim četvrto mjesto Auto klub Konavle s 27 bodova (Goran Deak drugi, a Marin Božičević treći), trinaesti Pelješac Racing s 12 bodova (treći Janos Muller), petnaesta Ragusa Racing s 8 bodova (peti Miho Jozović). Vozači iz šesnaest klubova su osvajali bodove na stazi između Ilirske Bistrice i Šembija gdje je održana jubilarna 30. Međunarodna brdska utrka Q Max Petrol Ilirska Bistrica, koja se bodovala i za prvenstvo Hrvatske. 

image

Saša Radola

Tonči Vlašić/

Tko drži naslove pojedinačnih prvaka uoči zadnje dvije utrke sezone? Dejan Dimitrijević (Fly with Kolman) je vodeći u poretku kategorije I, te u grupi 1. Laszlo Szasz, koji je sad bio najbrži u konkurenciji vozača za bodove u prvenstvu Hrvatske u Sloveniji, vodi u kategoriji II, te u grupi C/CN/C3/D/E. Potom, u grupi 2 je vodeći Tomcsanyi, u grupi 3 Seferagić, u grupi 4 Boris Katić (Karting klub Rijeka), u grupi 5 Saša Radola, te u Grupi 6 Ivan Grozdanić (Rogoznica). U konkurenciji timova DAS Motrio Racing Team je nedostižan u utrci za naslov državnog prvaka. 

Kad je Buzet, a kad Dubrovnik? Predzadnja utrka sezone, 43. Buzetski dani, održava se od 13. do 15. rujna, a od 11. do 13. listopada je 24. Nagrada Dubrovnik - Memorijal Željko Đuratović i Trofej Dubravko Čikor.

Dubrovnik Racing može već na Buzetu osigurati novi naslov državnog prvaka na brdu, petnaesti ukupno u svojoj povijesti, koja se piše od 1993. godine. 

image

Auto klub Dubrovnik Racing

Tonči Vlašić/
19. rujan 2024 18:56