StoryEditorOCM
AutomobilizamDRUGO BRDO SEZONE

Poznati sastavi klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije, Dragan Serden: ‘Veliki broj ljubitelja automobilizma iz Hrvatske pohodit će Boku‘

Piše Tonči Vlašić
20. svibnja 2022. - 05:57

Dva tjedna nakon starta nove sezone, uspona na Biokovo, povratka u Makarsku gdje se nije vozilo četiri desetljeća, prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama ide u Kotor gdje je prva utrka održana 1952. godine.

- Ovogodišnjom utrkom se obilježava 70 godina automobilima u Kotoru i Boki kotorskoj – istaknuo je Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza.

Što se tiče našeg prvenstva, prijavljeno je 50 vozača. Najbrojniji će biti vozači iz Dubrovačko-neretvanske županije. Prijave su poslali Pelješac Racing, Ploče Racing Team, Ragusa Racing, Dubrovnik racing, Župa dubrovačka i Konavle.

- Vozi se, kao i proteklih godina, na stazi Trojica. Start je na samom izlazu iz Kotora. Juri se do automobilistima mitskog prijevoja Trojica s kojeg se pruža pogled na Tivat i Jadran. Ukupna dužina staze je 4350 metara. Ima 16 zavoja i sudačkih mjesta, prosječnog uspona je 5 posto. Široka je 6 metara – dodao je Serden.

Ovog petka od 16 do 20 sati, te u subotu od 7.30 do 9.30 sati je verifikacija i tehnički pregled, u subotu su treninzi od 12 do 18 sati, dok je u nedjelju start prve vožnje u 11 sati, a druge oko 14 sati.

- Za očekivati je kako će veliki broj ljubitelja automobilizma iz Hrvatske, pogotovo iz najjužnijih hrvatskih županija pohoditi Boku ovaj vikend – rekao je Serden.

image

Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza.

Tonči Vlašić
image

Plakat Međunarodne brdske utrke Kotor - Trojica 2022.

Prvu stanicu nove sezone, uspon na Biokovo, osvojila je uvjerljivo Župa dubrovačka. Uzela maksimalnih 60 bodova, 18 više od drugoplasiranog Splitskog auto kluba. Dubrovnik Racing je u obranu naslova krenuo s 40 bodova i bio je treći, četvrti Flay with Kolman je skupio 38 bodova, pete su bile Konavle s 37 bodova...

U novoj sezoni su nova pravila. Nema više grupa N, A i E1, već je šest skupina, 'preživjele' su samo kategorija I i II, te utrka za naslov klupskog prvaka s tim što staza na Biokovu nije odgovarala Formulama, te vozači kategorije II u Kotoru počinju utrku za naslov prvaka.

Matija Jurišić, koji brani boje Župe dubrovačke, poveo je utrku za prvaka kategorije I. Martin Mustapić (SAK) je bio drugi, treći Marino Poropat (Flay with Kolman), četvrti Niko Pulić (Konavle)...

U TOP 10 je bilo pet vozača iz klubova Dubrovačko neretvanske županije. Ukupno tri vozača Župe dubrovačke (Nihad Seferagić na šestom mjestu, a na desetom Stipe Bekavac), te jedan iz Dubrovnik Racinga (Saša Radola deveti).

KLUBOVI IZ DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

Pelješac Racing (Neki Kornel), Konavle (Niko Pulić, Ivan Pulić i Božo Bartulović Jovanović), Ploče Racing Team (Dino Dominiković i Tihomir Pažin), Ragusa Racing (Luka Blažević, Nikša Blažević, Stijepo Đevoić i Pero Bede), Dubrovnik Racing (Tomas Tomcsani, Nikola Radnjić, Maro Franić, Laszlo Szasz, Mato Milković i Frano Dubreta), Župa dubrovačka (Mario Barović, Nihad Seferagić, Stipe Bekavac, Fahrudin Dolić, Ante Kriste i Matija Jurišić)

19. travanj 2024 17:50